Labouchere Strategie

Labouchere strategie : Gokken met een dooracht plan

Door gebruik te maken van een goksysteem of-strategie vergroot je je kansen om te winnen met online gokken. Let wel: dit is natuurlijk geen garantie. De Labouchere strategie is een systeem dat ook bekend staat onder andere namen zoals Cancellation, Cross-out en Split Martingale. Simpel gezegd komt deze speelstrategie er op neer dat je vooraf je te behalen winst vaststelt en pas stopt als deze winst is behaald. Vergeet ook niet van te voren je maximale verlies te bepalen. Tijdig stoppen als het een keertje tegenzit is namelijk ook erg belangrijk.

Hoe werkt de Labouchere strategie?

De Labouchere strategie werkt als volgt. Vooraf bepaal je hoeveel winst je zou willen behalen, bijvoorbeeld €15. Dan schrijf je een aantal getallen op die bij elkaar opgeteld 15 zijn. Je zou eenvoudig kunnen kiezen voor de getallen 1, 2, 3, 4, 5. Je eerste inzet wordt dan gevormd door de twee buitenste getallen bij elkaar opgeteld, dus in dit voorbeeld €6 (1+5). Win je, dan streep je deze twee getallen weg van je lijstje en blijft er een serie over van 2,3,4. Je volgende inzet is dan weer €6, namelijk 2 plus 4. Had je bij je allereerste inzet verloren, dan schrijf je je verlies aan het einde van je lijstje. De serie was dan 1,2,3,4,5,6 geweest. Je volgende inzet is dan uiteraard €7.

Ga door tot alle getallen weggestreept zijn

Je stopt pas als je alle getallen hebt doorgestreept en je vooraf vastgestelde opbrengst is behaald. Welk getallenpatroon je moet kiezen, is lastig aan te geven. Sommige (wat meer ervaren) spelers, spelen zelfs met meerdere getallenreeksen tegelijk. De ene keer met opeenvolgende nummers, de andere keer zetten zij ze in een willekeurige volgorde.

Strategie en resultaat

Gok je online met behulp van deze methode en heb je een winnende serie (ofwel: van het totaal aantal inzetten heb je vaker gewonnen dan verloren) dan werkt het systeem perfect. Het resultaat is een flinke opbrengst. Maar loop je tegen een verliezende serie aan(waarbij je vaker je inzet verliest dan wint) dan kan de Labouchere strategie jou ook flinke verliezen opleveren. Bepaal vooraf dus je maximale verlies en zorg er voor dat je niet verder speelt als je die grens bereikt hebt.