Fibonacci Strategie

Fibonacci strategie : Speel volgens een systeem

Zou je graag winstgevend online gokken? Doe er dan alles aan om zo goed mogelijk te spelen. Dat begint al met de keuze voor een effectieve gokstrategie. Een bekende strategie is bijvoorbeeld het Fibonacci systeem. Het wordt al eeuwen gebruikt door veel spelers en is gebaseerd op de wiskundige getallenreeks die ooit door Fibonacci bedacht werd. Uitgangspunt is: het volgende getal in de reeks is steeds de som van de vorige twee getallen. Oftewel: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, enz.

Hoe werkt de Fibonacci strategie?

Als je het Fibonacci systeem gebruikt om meer kans op winst te maken, dan bepaalt de zojuist genoemde getallenreeks steeds je inzet. Speel je met €10, dan is de reeks dus het tienvoudige: 10, 10, 20, 30, 50, 80, 130, enz. Schrijf van te voren de reeks op een papiertje, zodat je direct ziet hoe hoog of hoe laag je volgende inzet moet zijn. Als je verliest ga je 1 stap vooruit in de reeks. Win je, dan ga je voor je volgende inzet 2 stappen terug (voor zover dat mogelijk is).

Inzetten met behulp van de Fibonacci strategie

Je zet bij je eerste beurt bijvoorbeeld €10 op rood. Bij verlies, zet je de volgende beurt weer €10 in, namelijk het tweede getal in de reeks. Verlies je weer, dan is je volgende inzet €20. Weer verloren? Dan zet je vervolgens €30 in. Als je daarna wint, ga je 2 stappen terug in de getallenreeks en is je volgende inzet weer €10. Met deze strategie zorg je er voor dat je bij een winst, altijd de inzet van je vorige 2 beurten terugverdient. Let wel op, want stel dat je een keer of 8 achter elkaar verliest, dan is je totale verlies al heel erg opgelopen. Bepaal dus ook vooraf je inzetlimiet en tot welke stap in de serie je bereid bent te gaan.

Fibonacci: wie was dat?

Eigenlijk heet hij Leonardo van Pisa maar toch staat deze Italiaanse wiskundige beter bekend als Fibonacci. Na zijn dood kreeg hij de bijnaam "Fibonacci" die bestaat uit een samenvoeging van "Figlio di Bonaccio", wat zoon van Bonaccio betekent. (Bonaccio betekent goedzak en was de bijnaam van zijn vader.) Fibonacci leefde van het einde van de twaalfde tot halverwege de dertiende eeuw. Hij werd geboren in Italië maar volgde zijn opleiding in Noord-Afrika. Daar bestudeerde hij de Arabische cijfers (inclusief het getal nul) en ontdekte dat daarmee veel efficiënter gerekend kon worden (in tegenstelling tot met de Romeinse cijfers). In 1202 introduceerde hij het daarom ook in Europa.